Agenda

Elke zaterdag wordt er vanaf 13.00 uur op de Heemtuin gewerkt. In de periode dat de zomertijd geldt, werken we ook op woensdagavonden te beginnen op 30 maart t/m woensdagavond 31 augustus. Vanaf 19.00 uur. Voel je vrij om eens op de Heemtuin langs te komen om te zien wat het werken inhoudt. Het is altijd erg gezellig en gevarieerd vrijwilligerswerk. We hopen je te zien! 

We hebben een aantal excursies en een aantal publieksactiviteiten gepland.

  • Op zondag 26 juni de libellenexcursie.
  • De Heemtuin doet ook mee aan de Landelijke Nachtvlindernacht. Op vrijdagavond 1 juli gaan we vanaf 22.00 uur kijken welke nachtvlinders we zien. We maken gebruik van een wit laken, stroop op bomen en een speciale vlinderlamp.
  • De eerste zaterdag van september is er de Hooidag. Dat is in 2022 op zaterdag 3 september. Het gras is van te voren gemaaid en ligt als hooi in hopen te drogen. We voeren het met handkracht af op berries en met (krui)wagens. Het is altijd een heel gezellige activiteit voor iedereen (jong en wat ouder). Voor versnaperingen wordt door de Heemtuin gezorgd.
  • De Landelijke Natuurwerkdag wordt altijd gehouden op de eerste zaterdag van november. Dat is op 5 november. Het is daarmee tevens de start van het winterseizoen op de heemtuin.

 

Terug

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email