Nieuws

Heemtuin op Radio1-Vroege Vogels

25-januari-2024

Op donderdag 25 januari 2024 kwamen Henny Radstaak en stagiair Anouk Adolph een reportage maken omdat de Stichting Heemtuin Goudse Hout 40 jaar geleden is opgericht. Bestuursleden Sjaak en Jos en vrijwilligers Kor, Bianca en Els zijn daarbij geïnterviewd. Hierbij een korte impressie.

Terugluisteren kan via de link: https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/heemtuin-goudse-hout-en-andere-onderwerpen De uitzending van Vroege Vogels is altijd van 7 tot 10 uur. Na 45 minuten start het item over de Heemtuin.

 

Natuurwerkdag 4 november 2023

04-november-2023

Voor de Natuurwerkdag 2023 was weer flinke belangstelling. We zijn gestart om 10 uur en konden een paar uur wilgenknotten en bloembollen planten. Door de regen ’s middags hebben we de werkdag eerder beëindigd. Wel konden er nog een aantal kinderen meedoen aan de workshop vlechten met natuurlijke materialen. Tenslotte hebben we met elkaar lekkere soep met brood gegeten. Er hebben bij elkaar zo’n 40 mensen aan de dag meegedaan.

Oase Netwerkdag

07-oktober-2023
Op 7 oktober jl. vond in Gouda de jaarlijkse Oase Netwerkdag  plaats. Onderdeel van het programma was een fietstocht door en rondom Gouda, waarbij ook de heemtuin werd aangedaan. Ca. 25 deelnemers werden na een kop koffie of thee door 2 bestuursleden rondgeleid op de heemtuin. Daarbij werd uiteengezet hoe en wanneer de heemtuin is ontstaan. Ook werd ingegaan op het concept, het beheer en de organisatie van de heemtuin. Geïnteresseerde bezoekers stelden kritische vragen, waardoor een goede discussie ontstond. Voor meer informatie over Oase zie (https://oasenetwerk.nl/).
De foto-impressie hieronder is van Leon Collignon van Oase Netwerk.

De nachtvlinderavond start om acht uur met feestverlichting

15-september-2023

Het was een gezellige avond met 35 deelnemers. Zij hebben o.a. de volgende bijzondere vlinders gezien: de gepluimde snuituil, de essengouduil en de vuursteenvlinder. En nog veel meer.

De nachtvlinderavond begint (foto Jaap Flipse 15-09-2023)

Hooidag 2e zaterdag van september.

02-september-2023

Dit filmpje van Evert geeft een leuke impressie van de Hooidag die in de ‘mist’ begon.

Hooien is leuk werk

23-augustus-2023
Hooien is leuk werk (23-08-2023 van Hans Schaap)

Groep 7 helpt met hooien

28-juni-2023

19 kinderen van groep 7 van de Koningin Wilhelminaschool kwam ons op woensdag 28 juli helpen met het hooien. Van te voren waren we met z’n 2-en in de klas van juf Demy geweest om een “korte les hooien” te geven. Dat was erg leuk.

Op woensdag was het dan zover, de groep kwam te voet naar de heemtuin. Het was het beste om de groep in twee-en te delen en van 2 veldjes in het hooiland het hooi af te voeren m.b.v. kruiwagen en berrie. Na een korte pauze konden we het restant afmaken. Er was zelfs nog tijd voor een korte rondleiding en een sprong op de hooiberg aan het Kale Jonkerpad. Als beloning voor dit alles hebben we met de kinderen en 6 begeleiders van de heemtuin en de juffen gesmuld van de pannenkoeken die Tineke gebakken had.

Warme open dag 2023

11-juni-2023

De open dag was erg gezellig met 50 – 70 mensen over de hele dag verdeeld. Op aanvraag werden er enkele rondleidingen over het heemtuin-terrein geregeld. Ook waren de imkers aanwezig met de bijenkraam en allerlei bijenproducten. Er werden vanuit een mobiele kraam gestekte plantjes verkocht. Voor kinderen was er een schaduwrijke werkplek gecreëerd.

Hierna nog een YouTube-film van Sjaak Witteveen van een deel van het optreden van de groep Fairy Queen.

De imker schept een bijenvolk

03-juni-2023

Op bijgaande foto’s is de imker aan het werk om een bijenvolk te scheppen dat op de boom zat.

Kabouters

20-april-2023

Op verschillende dagen in het voorjaar zijn er weer vele schoolgroepen naar de heemtuin gekomen voor educatieve lessen. Op bijgaande foto wordt de bast van een boom zichtbaar gemaakt op velletje.

Terug

Print Friendly, PDF & Email