Scholen en stages

Omdat de heemtuin zich onder andere ten doel stelt om ‘begrip en respect voor de natuur te stimuleren’ nodigt zij scholen uit om op de heemtuin te komen kijken. Bijvoorbeeld voor excursies, maar ook om daadwerkelijk mee te werken op de tuin. Zo helpen kinderen van de Wethouder Luidensschool soms bij het hooien. Zo wordt een deel van de moestuin in het centrale deel van de heemtuin onderhouden door kinderen van de vrije school ‘De Ridderslag’. Op aanvraag zijn er lezingen mogelijk over de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van de tuin.

 

 

 

 

Het Brede School project.

Ook doen we vaak mee aan natuurdagen van scholen in het kader van de Brede School Gouda. Dan komen er groepen kinderen die met ons activiteiten uitvoeren als: ‘waterbeestjes-onderzoek’, ‘kennis van grondsoorten’, ‘het belang van water’, etc.

Maatschappelijke stage iets voor jou?

Wil je in samenwerking met andere natuurliefhebbers in actie komen voor de natuur? De heemtuin biedt jou die mogelijkheid tijdens een maatschappelijke stage. Wie weet past zo’n stage goed bij jou! Houd je van stevig buitenwerk en ben je niet bang om vuile handen te maken, dan kun je in een fraai natuurgebied in de Goudse Hout terecht.

Op deze website vind je alle noodzakelijke informatie over de heemtuin en over de werkzaamheden die nodig zijn om dit gebied in stand te houden. Een maatschappelijke stage moet je natuurlijk in goed overleg met de mensen van de heemtuin voorbereiden: over welke periode gaat het? Welke werkzaamheden zijn er dan te doen? Welke verwachtingen heb je zelf? Kom je alleen of met klasgenoten? Denk je dat een stage iets voor je is, kom naar de Heemtuin in de Goudse Hout of stuur een e-mail: heemtuingoudsehout@hotmail.com.