Scholen

Omdat de Heemtuin Goudse Hout zich onder andere ten doel stelt om ‘begrip en respect voor de natuur te stimuleren’ nodigt zij scholen uit om de heemtuin te bezoeken. Bijvoorbeeld voor excursies, maar ook om daadwerkelijk mee te werken op de tuin. Zo helpen schoolkinderen soms bij het hooien. Zo wordt een deel van de moestuin in het centrale deel van de heemtuin onderhouden door kinderen van de vrije school ‘De Ridderslag’. Op aanvraag zijn er lezingen mogelijk over de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van de tuin.

 

Op zoek naar kabouters

 

Het Brede School project

Ook doen we vaak mee aan natuurdagen van scholen in het kader van de Brede School Gouda. Dan komen er groepen kinderen die met ons activiteiten uitvoeren als: ‘waterbeestjes-onderzoek’, ‘kennis van grondsoorten’, ‘het belang van water’, etc.

Voor kinderen van groep 1 en 2 zetten we het zogenaamde kabouterpad uit. Het doel daarvan is de leerlingen te laten genieten van en kennismaken met de natuur. Via een opdracht van een “kabouter” leren de kinderen kijken, voelen, luisteren, proeven, bewegen en verwonderen van alles wat ze meemaken.

De begeleiding van onze kant berust bij een aantal vrijwilligers die dit werk al jarenlang doen. Deze groep is bekend bij de organisatie van de Brede School. De Brede School Gouda heeft ook de gegevens van onze contactpersoon.

Terug

 

 

Print Friendly, PDF & Email