Films

Onze “huiscineast” Evert heeft op film vastgelegd met hoeveel  plezier het hooien op zaterdag 4 september 2021 is verlopen.

De hooidag wordt voorbereid. Dat wil zeggen dat het gemaaide gras op lange rijen (wiersen) wordt geharkt (gerijfd). Dan kan het nog een tijd drogen en is het afvoeren van het hooi op de hooidag gemakkelijker te doen.

Voordat er gehooid kan worden, moet er eerst worden gemaaid. Dat gebeurt, voor de verandering, niet met handkracht. Evert heeft dit op film gezet. Waarschuwing: zet het geluid maar wat zachter, als het maaien begint.

 

Met onderstaande film geeft Evert Hasselaar “Impressies op de heemtuin in een uitzonderlijk voorjaar”.

 

Zaterdag 20 februari leek wel de eerste lentedag van 2021. Evert Hasselaar heeft daarvan een mooie impressie gefilmd.

 

Op zaterdag 7 november is er weer veel werk verzet op de heemtuin. Evert Hasselaar heeft een paar leuke filmpjes gemaakt die hieronder worden weergegeven.

 

De ijsvogel was een keer op bezoek op onze heemtuin. Jesse Brunink heeft hier een leuk filmpje van gemaakt. Klik erop en je ziet hem of haar een visje eten.

 

Hieronder is een mooie film over de Heemtuin te zien, gemaakt door film- en videoclub Het Toverlint. De film duurt 7 minuten maar geeft een overzicht van veel wat de Heemtuin te bieden heeft.

Terug

Print Friendly, PDF & Email