Bereikbaarheid

De heemtuin ligt midden in het recreatiegebied Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad, tussen de manege en het volkstuinencomplex Nieuw Leven. De heemtuin is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.

De bereikbaarheid is prima per fiets en te voet. Er is in de Goudse Hout een uitstekend padennetwerk met bewegwijzering waarop de heemtuin is aangegeven. Fietsers en voetgangers zijn vanaf de Achterwillenseweg en de Platteweg in enkele minuten ter plaatse.

Per openbaar vervoer is station Gouda Goverwelle een goede optie. Van daaruit is het ca. 20 minuten lopen in de richting van de Goudse Hout langs de volkstuinen. Dat is aan de noordzijde van het spoor. Op doordeweekse dagen is de buurtbus Arriva-lijn 726 vanaf het station Gouda Centrum een mogelijkheid. Uitstappen op het Driewegplein in de wijk Achterwillens en in nog 15 minuten lopen langs de wielerbaan ben u op de heemtuin.

Automobilisten kunnen het beste parkeren op één van de parkeerterreinen langs de Goudse Houtsingel. Er is een parkeerterrein tegenover de wielerbaan en er is er één aan de zijde van de volkstuinen. Vanaf beide parkeerterreinen is het ca. 10 minuten lopen naar de heemtuin.

Terug

Print Friendly, PDF & Email