Bereikbaarheid van de heemtuin

De heemtuin ligt midden in het recreatiegebied Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad, tussen de manege en het volkstuinencomplex Nieuw Leven. De tuin grenst ook aan de Goudse Houtsingel aan de zijde van de Achterwillenseweg. De heemtuin is goed te bereiken, vooral per fiets en te voet. Er is in de Goudse Hout een uitstekend padennetwerk met bewegwijzering waarop de heemtuin is aangegeven. Fietsers en voetgangers zijn vanaf de Achterwillenseweg en de Platteweg in enkele minuten ter plaatse.

Per openbaar vervoer is station Gouda Goverwelle de beste optie. Van daaruit is het ca. 20 minuten lopen in de richting van het tuincentrum en langs de volkstuinen. Dat is aan de noordkant van het station. Op doordeweekse dagen is de buurtbus vanaf het station Gouda Centrum een mogelijkheid. Uitstappen op het Driewegplein in de wijk Achterwillens en nog ca. 15 minuten lopen langs de wielerbaan.

Automobilisten kunnen het beste parkeren op één van de parkeerterreinen langs de Goudse Houtsingel. Er is een parkeerterrein tegenover de wielerbaan en er is er één aan de zijde van de volkstuinen. Vanaf beide parkeerterreinen is het ca. 10 minuten lopen naar de heemtuin.

Als u een wandeling wilt maken op de heemtuin, klik dan op wandelroute. U ziet dan de route in beeld met bijbehorende beschrijving.