Bereikbaarheid

De heemtuin ligt midden in het recreatiegebied Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad, tussen de manege en het volkstuinencomplex Nieuw Leven. De heemtuin is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.

De bereikbaarheid is prima per fiets en te voet. Er is in de Goudse Hout een uitstekend padennetwerk met bewegwijzering waarop de heemtuin is aangegeven. Fietsers en voetgangers zijn vanaf de Achterwillenseweg en de Platteweg in enkele minuten ter plaatse.

Per openbaar vervoer is station Gouda Goverwelle een goede optie. Van daaruit is het ca. 20 minuten lopen in de richting van de Goudse Hout langs de volkstuinen. Dat is aan de noordzijde van het spoor. Op doordeweekse dagen is de buurtbus Arriva-lijn 726 vanaf het station Gouda Centrum een mogelijkheid. Die rijdt elk uur naar het Driewegplein in de wijk Achterwillens. Dan is het 15 minuten lopen langs de wielerbaan en u bent op de heemtuin.

Automobilisten kunnen het beste parkeren op één van de parkeerterreinen langs de Goudse Houtsingel. Het parkeerterrein tegenover de wielerbaan is het beste. Van daar bent u binnen 10 minuten op de heemtuin.

Terug

Print Friendly, PDF & Email