Drukke nachtvlindernacht

Het was een geweldige editie van de Nachtvlindernacht op vrijdag 1 juli. Meer dan veertig belangstellenden en prachtig, rustig en droog nachtvlinderweer. Het koelde niet te sterk af en bij het al maar meer donker worden ging het helemaal los van de nachtvlinders.
Op de bomen die gesmeerd waren, werden flink wat nachtvlinders aangetroffen. Meerdere vlinders werden drinkend waargenomen. Onder andere werd een Zwart Weeskind op het smeer gezien. Daar zijn we altijd heel blij mee. Het witte laken dat gespannen was, was ook erg in trek. Erg blij waren we met de mooie Vliervlinder. Die hadden we op de Heemtuin nog niet eerder gezien.
Maar het hoogtepunt voor iedereen was wel het schitterende Groot Avondrood. Deze is familie van de pijlstaarten. Een prachtige grote vlinder. Hij heeft een schitterende kleurige combinatie van knalroze en lichtbruin. Hij liet zich prachtig bewonderen en fotograferen. Ook in de lichtval werden leuke soorten gezien. Het was een bijzonder geslaagde avond met wel 60 verschillende soorten nachtvlinders.

Groot avondrood, foto van Jaap van Dam 1 juli 2022

(Een aantal andere soorten die we gezien hebben: driehoekvlinder, huismoeder, kleine zomervlinder, koperuil, meldevlinder, roesje, splinterstreep, vuursteenvlinder, witte tijger)

Print Friendly, PDF & Email