Open dag 2016 was weer een fijne happening

Frappant dat op de minuut nauwkeurig dat de voorzitter de Open dag voor geopend verklaarde (12.00 uur zondag 12 juni 2016) het begon te regenen. Dat duurde 40 minuten, maar het werd (en bleef) droog.

We hebben met ongeveer 140 mensen een heel gezellige dag gehad. Harpklanken van Heleen Bartels klonken over de Goudse Hout. Mensen die voorbij liepen moesten bij de Heemtuin blijven staan om te luisteren. Dat klonk natuurlijk prachtig. Het concert was deze keer in de werkschuur. En als je toch de Heemtuin binnenliep dan zag je de imkerkraam deze keer onder de grote boom bij het hooiland staan. Daar vlakbij werd ook voor het eerst met microscopen naar waterbeestjes gekeken. Een leuk hoekje.

Voor de kleine kabouters was er een kabouterpad uitgezet. Vertier genoeg voor jong en ouder met lekkere versnaperingen bij de thee en koffie.

Ook buiten de Heemtuin waren er activiteiten. Onder leiding van het IVN was er de slootjesdag. Zo’n 30 kinderen hebben allerlei waterbeestjes van nabij bekeken. En onder leiding van Mirjam Bruijn en de Vrienden werd in de Goudse Hout een eetbare plantenwandeling gedaan. Nog lekker ook.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie